"A cumi ügy" ShoppingMami 9.
2018. szeptember 21. írta: SZÜLŐSZOBA

"A cumi ügy" ShoppingMami 9.

shoppingmami_tanya01_02_blog.jpg

„A cumi ügy!” Otthon maradt a cumi. Nem baj, úgy sem kell… De mégis kell! Menjünk vissza érte! Na de ki a cumi felelős? A Makai-tanyán zajlik az élet! Még be sem költöztek, máris felfordult minden. Málnus csuklik, ShoppingMami sír. Teljesen bepánikol ilyenkor… Mit lehet tenni? Van valami bevált módszer, vagy egyszerűen hagyni kell, míg eláll a csuklás? Imi büszkén sétál családjával a birtokon, ami hamarosan mind hármuknak az otthont fogja jelenteni. Hogy lett a púder színű, talpig hercegnős babakocsi „tanyasi-babakocsi”?

A tanyára vezető út is már komikus. A kis hercegnő békésen alszik, miközben anya, s apa között megy a vita az a bizonyos cumi miatt... Ugyanis otthon maradt a cumi. Imi még a ház előtt javasolta, hogy szaladjanak vissza érte, de ShoppingMami ezt elutasította és inkább útnak indultak... 

mam_banner_600.jpg
Málnuska csak igényelné a cumi jelenlétét, amit persze sírással ad szülei tudtára. A városhatárnál a tetőfokára hág a feszültség, és csak vissza kell fordulni a cumikáért. Apa babonás, nem szeret visszafordulni semmiért... Ráadásul Csilla őt hibáztatja, mert hogy: "Apa a szundikendő és a cumi felelős!"

shoppingmami_tanya01_05_blog.jpg

Megérkezünk a Makai-tanyára, ahol ShoppingMaminak már a házőrzők sem annyira szimpatikusak. "Olyan idétlen kutyusok..." Miután kiszállnak az autóból, meg is nyugszanak a kedélyek... "Nálunk ez nem tart sokáig, 10 perc, aztán vége!" neveti Imi.

shoppingmami_tanya01_06_blog.jpg

"Túl büszkék vagyunk mind a ketten!" Ezért nem kezdeményezi egyikük sem a békülést... Végül aztán mindig csak pár percig tart a mosolyszünet, mert elnevetik magukat és szent a béke.

shoppingmami_tanya01_03_blog.jpg

"Amikor a pici sír, Csilla teljes pánikban van! Majdnem együtt sír a gyerekkel..." Általában apa próbál nyugodt maradni, de akkor meg az  baj, hogy miért olyan nyugodt... A csuklás még nagyobb riadalmat okoz, ShoppingMami abszolút nem bírja a helyzetet... "Amikor csuklik, teljesen kikészülök...!"

shoppingmami_tanya01_09_blog.jpg

Egészen addig tart a béke, amíg Feri, az operatőr nem kéri meg Imit, hogy a tanya kis tava mellett tologassa a rózsaszín babakocsit. Szeretné megmutatni az idillt az Kunság közepén. Apuka készségesen megindul a csobogó víz felé, de ShoppingMami a fejéhez kap. Feri még nem érti, hogy miért kért rosszat, mire Csilla végre kiböki: "Nem akarom, hogy szaros legyen a kereke..." A kacsák és a tyúkok ugyanis nem csak inni járnak a vízpartra…

shoppingmami_tanya01_08_blog.jpg

A babakocsi tényleg tip-top, Málnácska rucijához lett választva, (vagy fordítva?) kár lenne mindkettőért. Későn szólunk utána, Imi már szó szerint árkon-bokron túl jár. A válla fölött azért még visszaszól: majd lemossuk! Így történt tehát, hogy a púder rózsaszín steril babakocsiból, tanyasi-babakocsi lett...

shoppingmami_tanya01_01_blog.jpg

Csilla végül lenyeli a békát (most nem szó szerint!), és évődve simogatja Imi feje búbját: azért néha olvasd el a kommenteket a Szülőszobás posztok alatt!...

FOLYT. KÖV.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

Korábbi epizódok:

 

 

 

 

 



 Második epizód:

első epizód:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr3614237981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása