Nem szükséges a genetikai összeférés?!
2018. szeptember 23. írta: SZÜLŐSZOBA

Nem szükséges a genetikai összeférés?!

2krio12_600_1.jpg
Boróka még a POCAKBAN, de pár nap múlva már esedékes a SZÜLÉS, így SuciTimi Zolival elmegy az ŐSSEJT levételéhez szükséges KÉK DOBOZÉRT a KRIO Intézetbe, ahol Zselyke RÁKATTAN a gyermekváróban a gólyára és babára, míg a SZÜLŐK minden kérdésükre VÁLASZT kapnak.



Meddig tárolható a köldökzsinórvér és meddig lehet felhasználni? A válasz egyből érkezik: "Korlátlan ideig. Itt a mennyiség az, ami számít, ami bárminek is határt szabhat és hogy mennyi mintát vesznek? Amennyit csak tudnak." Számtalan kérdés merül fel és mindre választ is kapunk Gacsádi Eszter tanácsadótól a Krio Intézetben.

krio_600.jpg

A test tömeg kilogramm dönti el, hogy mennyi minta, konkrétan mennyi millió sejt kell ahhoz, hogy azt a test tömeg kilogrammot és az adott betegséget, abban az állapotban transzplantálni tudják. A Krio-nál lehetőség van a placentából is begyűjteni a vért. Kicsit később pedig amikor megszületik a méhlepény abból is lehetőség adódik begyűjteni a benne maradó, pangó köldökzsinórvért. Ha nagy a minta akár egy felnőttnek is elég a transzplantációra.

2krio21_600.jpg

A köldökzsinórban szöveti őssejt van, ez teljesen másra jó mint a vérképző őssejt. A szöveti őssejtek 100%-ig  felhasználhatóak a családon belül. Ez esetben nem szükséges a genetikai összeférés.

2krio05_600.jpg

A fizetésre szülés után kerül sor, amikor már látják, hogy mindaz amit elterveztek megvalósult. Háromféle csomagról beszélhetünk:

2krio14_600.jpg

1. Az alap a piros csomag, ez tartalmazza a köldökzsinórvér tárolását.
2. A kék csomag a köldökzsinór és szövet, izolációval feldolgozott szöveti őssejtek tárolását tartalmazza.
3. Arany csomag: Minden egyben, plusz a placenta eredetű vér levételét is magába foglalja.

2krio17_600.jpg

Miközben Zselyke az asztalon lévő tulipánokat babrálja, addig Zoli belemerülve a témába tovább kérdez: "Mennyi időre fizeti ki valaki előre a tárolást?" "Akár évente is lehet fizetni, lehet részletfizetést kérni, de a leghosszabb időintervallum a 20 év." Biztonságra fel! Kérdezzetek bátran!

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

korábbi epizódok:

 

További INFORMÁCIÓ: www.krio.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr6414240823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása