"Most már meg tudom különböztetni a sírásait!" SzivárványAnyu 9. epizód
2018. szeptember 27. írta: SZÜLŐSZOBA

"Most már meg tudom különböztetni a sírásait!" SzivárványAnyu 9. epizód

szivarvanyanyu_sirasok_01_blog.jpg

„Most már meg tudom különböztetni a sírásait!” Ugyanis Lidus nem fogja vissza magát, széles a skála, amelyen a sírásformákat lehet elemezni. Az első napokban SzivárványAnyu komolyan kétségbe tudott esni, hogy most mi a baj?

Már evett, már aludt, már tiszta a pelus, de akkor most mi? Miért sír?  Lidus szerencsére még a kórházban ráérzett a szopizás technikájára, de így is voltak fájdalmas pillanatok.

mam_banner_600.jpg

Az elején sebes volt Timi melle, hogy mi segített? Most már nem a 3 óránkénti etetés, hanem az igény szerinti szoptatást javasolják. Nektek mi erről a véleményetek?

szivarvanyanyu_sirasok_10_blog.jpg

A napjaik úgy telnek, hogy 8 legkésőbb 9-kor kijönnek a szobából. SzivárványAnyu délelőtt a laptopnál dolgozik, intézni a pilates studió ügyeit. Eközben Lidus a kezében, ilyenkor hagyja, hogy annyit szopizzon, amennyi neki jól esik. "Legalább olyankor csendben van..." 

szivarvanyanyu_sirasok_03_blog.jpg

A kis bébi még a kórházban ráérzett a szopizás technikájára, de a cici sebesedést nem úszta meg SzivárványAnyu sem. Az első pár nap, míg összeszoktak, párszor kellemetlenséggel járt... "Fájt a gátseb, fájt a mellbimbóm... Leültem a fájó gátsebre, akkor csillagokat láttam, majd elkezdte szívni a mellem, akkor vettem egy nagy levegőt és összeszorítottam a szemem..." Minden etetésnél az első 20 másodperc volt fájdalmas, utána enyhült a kellemetlen érzés. Még a kórházban töltött idő alatt a szoptatási tanácsadó segített nekik, megmutatta a helyes technikát és pár nap alatt begyógyult a seb.

szivarvanyanyu_sirasok_04_blog.jpg

Az első hetekben SzivárványAnyu rendesen kétségbe tudott esni... Nem tudta melyik sírás, mit jelent, és a sok szoptatás is fárasztotta. "Úgy éreztem, hogyha állandóan szoptatok, akkor biztos valami nem jó, ennek nem így kellene lennie, hogy állandóan szopizik..." Persze mára már tisztában van vele, hogy ez így teljesen rendben van, Lidus így nyugszik meg.

szivarvanyanyu_sirasok_07_blog.jpg

"Most már meg tudom különböztetni a sírásait!" Van a "tejcsi sírás", ami elég ütemes, addig tart, míg cicit nem kap. Amikor kifolyik a tej a szájából, arra is van egy speciális kis "nyekkenés". Illetve az unatkozós sírás, az a tipikus "fejszétrobbanós", amikor nincs szórakoztatva. "Már ezeket így kiismertem!" teszi hozzá Timi nevetve.

szivarvanyanyu_sirasok_06_blog.jpg

Az éjszakák még nem az igaziak... "Én már aludnék, de ő még nem... A férjem meg jót alszik mellettem..." Mintha kissé neheztelne Ágostonra, amiért nem segít be az esti bulikba. "Jól esne, ha az éjszaka közepén felkelne, hogy: Timi, miben segíthetek?"

szivarvanyanyu_sirasok_08_blog.jpg

SzivárványAnyu az igény szerinti szoptatás vallja. "Annyiszor kell mellre tenni, ahányszor kéredzkedik." Vannak a bizonyos szopi jelek, mint például a cuppogás, a nyelvnyújtás, az öklöcskerázás, a fejforgatás. "Ha nem történik semmi, akkor jön az üvöltés..." Általában az evés része 10-15 perc, utána csak nyammog, elvan rajta, majd elaltatja magát.

szivarvanyanyu_sirasok_05_blog.jpg

SzivárványAnyu a délelőttöket munkával tölti. Megtanult fél kézzel gépelni, egész gyorsan. "Engem 100%-ban nem elégítene ki, ha csak a babával ülnék otthon, kell, hogy foglalkozzak a munkával is, célt ad!"

Szerző: Csizmadia Cintia

Folyt. köv.

Kövesd a Szülőszoba epizódjait a blogunkon, facebookon, youtubeon és a weboldalunkon! 

Facebook: https://www.facebook.com/szuloszoba/
youtube csatorna: https://www.youtube.com/watch?v=VMTe9FQor7U
BLOG: http://szuloszoba.blog.hu/
weblap: www.szuloszoba.hu

Korábbi epizódok:

8. epizód

7. epizód

 6. epizód

5. epizód

4.epizód

3 epizód

2 epizód

1 epizód

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr7114237975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARANYGYÉMÁNTMAG (törölt) 2018.09.30. 10:31:45

NAGY ERDEKLŐDÉSSEL OLVASTAM ÉS NÉZTEM A VIDEÓT.
5 GYERMEKES ÉDESANYA - 3 UNOKA NAGYMAMÁJA IS VAGYOK.
SZÉPEN KEZD MAJD HOZZÁ SZOKNI A BELSŐ MEGÉRZÉSEKRE.
AMIK IGAZÁN VEZETIK MAJD A TANULÁS
IDŐSZAKÁN ÁT.
HISZEN EZEK AZOK AZ ÉPÍTŐ TAPASZTALATOK AMIK SEGITIK A BABA ES A MAMA IGAZI JÓ BELSŐ KAPCSOLATÁT.
ITT KÉT LÉNY CSODÁLATOS KAPCSOLATÁT ÉS EGYMÁSRA TALÁLÁSÁT LEHET MEGÉLNI SZEMÉLYESEN IS.
SOK SIKERT EBBEN A BELSŐ CSODÁLATOS MUNKÁBAN.
süti beállítások módosítása