„Sír, sír, sír… Ilyen rossz anya lennék?” SzivárványAnyu 10.
2018. október 29. írta: SZÜLŐSZOBA

„Sír, sír, sír… Ilyen rossz anya lennék?” SzivárványAnyu 10.

szivarvanyanyu_altatas_03_blog.jpg

Lidus nagyon sokat sír, SzivárványAnyu pedig már nehezen bírja... Most szoknak össze idekint is, és Lidusnak jelenleg ez az egy módja van az önkifejezésre. Timi mégis azt mondja, semmit sem csinálna másként: „Az elején muszáj pánikba esni, hogy az ember megtanulja, hogy nem kell!”

Kifejlesztettek egy babás-hordozós tornát, ami felér egy rendes edzéssel. Ti milyen trükköket használtok a bébik megnyugtatására? Anyáék kedélyállapotát igyekeznek jó irányba billenteni a vicces feliratos pelusok. Vajon sikerül?

600_hamanek02_uj.jpgNehéz lelkileg SzivárványAnyunak, mikor Lidus annyira sírdogál… „Úgy sír, mintha kínoznánk!” Pedig szeretgetik, ringatják, puszilgatják, mégsem nyugszik meg. „Ilyen rossz anya lennék?” teszi fel a kérdést Timi, de ez persze nem igaz. Szó nincs semmi ilyenről!

szivarvanyanyu_altatas_01_blog.jpg

Az első hetekhez képest picit már változott a hangulat, és SzivárványAnyuék igyekeznek másként állni a helyzethez: „Feldolgoztuk… A síráshoz is hozzá lehet szokni!”

szivarvanyanyu_altatas_05_blog.jpg

„Az elején muszáj pánikba esni, hogy az ember megtanulja, hogy nem kell!” Nem tudná és nem is akarná másként csinálni, ha elölről kezdhetné. Timi szerint, ezeken a tanulási folyamatokon át kell egyszerűen esni, aztán idővel mindig könnyebb lesz.

szivarvanyanyu_altatas_02_blog.jpg

Még anno a babaváró bulin vicces feliratos pelusokat kaptak a barátaiktól, mondván, hogy majd mikor az éjszaka közepén teszik tisztába Lidust, ne unatkozzanak. Ilyen szövegek szerepelnek a pelenkákon: „Fotót küldjünk apának?”, „A győzelem szaga!”, „Apa most te következel!” Ezeket olvasva tényleg mosoly ül az ember arcára, bár kérdés, hogy amikor már x órája nem alszol és éppen teli a pelus, akkor tud még egyáltalán bármi is vicces lenni?

szivarvanyanyu_altatas_04_blog.jpg

SzivárványAnyu elég dinamikusan ringatja Lidust, olyan a teste, mint egy hullámvasút. „Nem tudok megállni, képtelen vagyok rá!” mondja nevetve. Valószínűleg a kis hercegnő már odabent hozzászokott a mozgáshoz, így ezt igényli a pocakon kívül is.  Anyáék kifejlesztettek egy technikát, amit már krízishelyzetben vetnek be, és általában megnyugtatja Lidust. Becsatolják a hordozóba és ezzel együtt ringatják, emelgetik. Felér egy edzéssel!

szivarvanyanyu_altatas_07_blog.jpg

De most a pici Lidus nincs jó passzban… SzivárványAnyu hiába ringatja hordozóval együtt, most valahogy így sem jó… Úgyhogy marad a friss levegős séta, ahol szépen lassan álomba is zuhan…

szivarvanyanyu_altatas_08_blog.jpg

Nektek milyen módszerek váltak be sírás ellen? Hogyan tudjátok megnyugtatni a picit?

Szerkesztő: Csizmadia Cintia

Folyt. köv.

Kövesd a Szülőszoba epizódjait a blogunkon, facebookon, youtubeon és a weboldalunkon! 

Facebook: https://www.facebook.com/szuloszoba/
youtube csatorna: https://www.youtube.com/watch?v=VMTe9FQor7U
BLOG: http://szuloszoba.blog.hu/
weblap: www.szuloszoba.hu

Korábbi epizódok:

9. epizód

8. epizód

7. epizód

 6. epizód

5. epizód

4.epizód

3 epizód

2 epizód

1 epizód

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr3314263525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása