Fejős Éva "Tudom, hogy őrültség 49 évesen szülni, de imádom a kislányom" Sztármami 3. epizód
2018. május 07. írta: SZÜLŐSZOBA

Fejős Éva "Tudom, hogy őrültség 49 évesen szülni, de imádom a kislányom" Sztármami 3. epizód

img_9276_600.jpg

ELOLVADSZ tőle! Cuki LINDA BABA elkísérte anyut a forgatásra a Várba, a Hilton lakosztályába. Fejős Éva : " Annyira boldog vagyok most ezzel a gyerekkel." A híres írónő, Fejős Éva, visszasétál a LOMBIK programra, hogy megbeszéljék a BEÜLTETÉS időpontját, de már nincs EGYEDÜL... Hülyeség a HALOGATÁS? A FÉLELMEK kezelése? Jó döntés volt a CSÁSZÁR?

Már nagyon vártuk őket, a két szőkeséget! Az egyikük még csak egy éves, a másikuk 50. Édes anya lánya páros az övék – és erre a duóra Fejős Éva sokáig várt. Várt a megfelelő társa, a megfelelő élethelyzetre, arra, hogy egyszer anyává válhasson…

krio_600.jpg

Nem bán semmit, igaz, hogy a maga laza stílusában azért elárulja, hogy könnyebb lett volna huszonévesen anyává válni, de én inkább úgy látom, hogy pont így érzi jónak az egészet. Sokszor feltették már neki a kérdést, hogy miért várt eddig? Édesanyja is nagyon féltette, Éva először még neki sem merte elmondani mikor állapotos lett. Magában örült és ekkor is a várt a megfelelő pillanatra. „A páromnak már volt két gyereke az előző házasságából. Ő már nem szeretett volna többet, de aztán annyit unszoltam, hogy beadta a derekát. Nekem ekkoriban jelent meg az első könyvem. Szép tempóban tudtam dolgozni. Igazi flow-élmény volt – egy kicsit ezt is ki akartam élvezni. Sokat utaztunk. Huszonévesen pedig szabadúszó újságíróként azon voltam, hogy ne kelljen kölcsönkérnem a szüleimtől.”

45 éves volt amikor késznek érezte magát arra, hogy belevesse magát a babaprojektbe. El is ment az orvoshoz, aki beutalta különböző kivizsgálásokra, amikre végül nem ment vissza. „Azóta is mondom az olvasóimnak, hogy ne halogassák a dolgokat, mert hülyeség! Annyira ismerem „A jó majd holnap!” érzését!”49 évesen kapott észbe, hogy hoppá, mostmár aztán tényleg lépni kell! Évi laboreredményei jók lettek, egyedül a pajzsmirigy hormonját kellett beállítani és egy kisebb műtéten is átesett. Itt merült fel benne először és utoljára a kérdés: Lesz-e valaha kisbabám? „Ebben a korban ez szürreális volt!” Felmerült a lombik program is mint lehetséges opció, de mire Évi újra visszament az orvosához már terhes volt.

0u0b0260_600.jpg

„Csak a reflux kínzott!”

 

„Egyetlen egyszer féltem, amikor egy véres pötty volt a bugyimon. Mi lehet ez? Aztán tudatosan elhessegettem ezt a gondolatot. Itt vagyunk Santorini partjain, hagyjuk a hülyeséget. Ez a gyerek jól van. Ekkor egy nagyon komoly belső változás ment bennem végbe. Innentől kezdve egy pillanatig nem féltem. A terhességem meg csodálatos volt, egyetlen dolog kínzott a reflux, az viszont elérte, hogy ne egyek sokat. Az anyukám kajáján éltem!” Lindácska pedig imádja azokat az ételeket amiket Évi a terhessége alatt evett, az oliva bogyótól kezdve a camembert sajtig.

img_7610_600.jpg

„Császármetszéssel született, programozott császárral és én azt gondolom ma is, hogy jó döntés volt!”Az orvosa beleengedte volna egy hüvelyi szülésbe, de ő a kora miatt nem akart kockáztatni. „Ha már eddig minden jól működött, nehogy már ott történjen valami.”Imádja visszanézni a videókat, fotókat amik ekkoriban készültek róluk, Lindáról, mert akkor tudja igazán átélni azt a hatalmas szeretethullámot amit Linda hozott az életébe. Mivel amikor hazavitte a törékeny, aprócska kislányát az első 6 hónapban végig azzal küzdött, hogy „életben tartsa”. Mit és hogyan csináljon? „Hazamentünk a kórházból. Ott maradtunk a gyerekkel. Az apukája elment dolgozni. A kórházból jóllakottan, megfürdetve hoztuk haza. Csodálatos. Gyermek alszik. Majd elkezd sírni… szoptatás. Ami ugye a kórházban ment, az otthon egyáltalán nem. A gyerek tovább üvöltött és jöttek a kérdések. Telefon a védőnőnek, aki felajánlotta, hogy még ma kijön, de én ragaszkodtam hozzá, hogy MOST!”

img_7453_600.jpg

Évinek beletelt egy kis időbe mire megnyugodott. Most már nem borul ki, nem félti mindentől Lindácskát, ma már együtt is utaznak, szárazföldön és vízen egyaránt. Ma már az öltöztetés is könnyedén megy. Eleinte Évi a lehető legegyszerűbb kisruhákra voksolt, mert azokat könnyen rá tudta adni a kicsire, de most már felfedezte az öltöztetésben rejlő örömöket is. Jöhetnek a kapcsok, flitterek, csillámporok, masnik… Lindácska a kutyákkal is jó viszonyban van, ha a nagymamánál járnak bátran oda totyog hozzájuk.

img_6876_600.jpg

„Közel lakunk édesanyámhoz. Minden nap igyekszem átmenni hozzá 1-2 órára babakocsival. Nagyon szeretjük anyu főztjét, aki szintén sokáig nem mert Lindához hozzányúlni, felemelni. Majd egy hétvégén nála hagytam a a kislányomat, mert vidékre kellett mennem. Anyu hív: Szerintem bekakilt! Mondom, hát jó, cseréld ki a pelusát! Erre anyu: Jó, de hogyan? Gyere vissza azonnal!”

img_7049_600.jpg

Óvoda, iskola? – Évi utálta. Minden reggel sírva indult neki a napnak. Nem tudja miért. Arra emlékszik, hogy kinevették amiatt, hogy sír. Ez számára trauma volt. Ettől például szeretné megóvni Lindát. Nem akar kötelezővé tenni neki dolgokat. Lehetőséget szeretne adni neki arra, hogy válasszon, hogy dönthessen majd arról, hogy mit szeretne. Lássa, milyen tág a világ. Egyetlen egy valamihez ragaszkodik, ami talán nem is meglepő egy írónőtől… Olvasson. Nyíljon ki a fantázia világa, képzelje el a dolgokat, legyenek kreatív gondolatai.

Kövesd a Szülőszoba epizódjait a blogunkon, facebookon, youtubeon és a weboldalunkon! 

Facebook: https://www.facebook.com/szuloszoba/
youtube csatorna: https://www.youtube.com/watch?v=VMTe9FQor7U
BLOG: http://szuloszoba.blog.hu/
weblap: www.szuloszoba.hu

Előző epizód: Farkasházi Réka sztármami

 

Előző epizód: Nagy Adrienn sztármami

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr1313886988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása