Versenyfutás az idővel: Rákóczi Família 3. epizód
2018. október 07. írta: SZÜLŐSZOBA

Versenyfutás az idővel: Rákóczi Família 3. epizód

rakoczi_konzultacio_05_blog.jpg

"Az a legjobb, ha az ikrek minél tovább maradnak a pocakban!" Elérkezett a 32. hét Ancsa terhességi idejében. Ez egy mérföldkő, hiszen Magyarországon általában ekkor születnek meg a babák hármas ikres terhesség esetén.

Bartha Péter doktor úr szerint jelenleg nem indokolt még a szülés beindítása. Hogy miért? Rákóczi anyu elmeséli az első sokkot, amikor megtudta, hogy 3 baba cseperedik a pocakjában. Melyek azok a területek, amelyek a magzatok érésénél a legfontosabbak?

mam_banner_600.jpg
Ancsa a 32. hétben jár, de úgy tűnik, Lia, Bálint és Attila még maradnak a pocakban. Magyarországon a hármas ikrek esetében megállapítható, hogy általában a 32. héten születnek meg. „Nyilván az a legjobb, ha minél tovább maradnak a méhben, amíg jó az állapotuk.” – mondja Dr. Bartha Péter, Ancsa orvosa. A doktor úr összeült a főorvosokkal és közösen arra jutottak, hogy még várnak, hiszen minden rendben van, panaszmentes a terhesség.

600_rakoc3_06.jpg

Ancsa most már nevet a történeten, de először arcára fagyott a mosoly. Az első ultrahang vizsgálaton még csak egy petezsákot láttak, Így nyugodtan tért haza. Ám amikor ment a következőre, ami pusztán azért volt, hogy ellenőrizzék a baba állapotát, vizsgálat közben az orvos elkezdett számolni… 1, 2, 3… Ekkor már három petezsák volt! Rákóczi anyuka csak annyit tudott kérdezni, hogy: „Micsoda?! Mit fogok én csinálni ennyi gyerekkel?!”

rakoczi_konzultacio_10_blog.jpg

Természetesen folyamatosan ellenőrzés alatt van, a hamarosan 5 gyermekes anyuka. Már 5 hete bent van a kórházban, hogy nyomon tudják követni állapotát. Rendszeres ultrahang, keringésvizsgálat, illetve figyelik a magzatok növekedési ütemét. Ezek az értékek segítségével monitorizálható, mi újság a pocakban.

rakoczi_konzultacio_04_blog.jpg

A tüdő és a központi idegrendszer a két legfontosabb terület a magzatok érésénél. A tüdő érését szteroiddal elő tudják segíteni. De felvetül a kérdés, hogy hármas ikrek esetében háromszoros dózist kap a kismama? „Nem, ikreknél és hármas ikreknél is a sztenderd dózist alkalmazzuk.” – válaszolja meg Bartha Péter doktor úr.

rakoczi_konzultacio_02_blog.jpg

Ancsának már a terhesség előtt is magas volt a vérnyomása, sőt a most már 2 éves Noellel mikor terhes volt, több hetet a kórházban kellett töltenie emiatt.  Pontosan ezért fokozottabban figyelik, mert az ikerterhesség önmagában is hajlamos magas vérnyomást okozni.

rakoczi_konzultacio_07_blog.jpg

Szerencsére a Rákóczi Famíliánál már korán elkezdték a terápiát, és folyamatos kontroll mellett panaszmentesen, normális vérnyomással végig tudta vinni Ancsa ezt a 32 hetet. „Ez egy sikertörténet igazából, mert nem vártuk, hogy ilyen jól fog reagálnia gyógyszerre!” – mondja Bartha Péter szülész-nőgyógyász.

rakoczi_konzultacio_06_blog.jpg

 Vajon meddig maradnak bent a hármas ikrek?
Szerző: Csizmadia Cintia

FOLYT. KÖV.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu 

Korábbi epizódok: 2. rész

Korábbi epizódok: 1. rész

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr7814264567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása