Halogassunk, vagy döntsünk? „A gondoskodást most kell elkezdeni, nem holnap!”
2018. augusztus 08. írta: SZÜLŐSZOBA

Halogassunk, vagy döntsünk? „A gondoskodást most kell elkezdeni, nem holnap!”

postaszemunkfenye_02_blog.jpg

Ahogy a gyermekvállalásra, a fogyókúra megkezdésére, úgy a biztosítás megkötésére sincs tökéletes időpont... Állandóan halogatunk.... Elmentünk ahhoz a szakértőhöz, aki maga is kisgyerekes apuka. Ő is átélte ugyanezt a dilemmát: halogassunk, vagy döntsünk? 

Tóth László a Posta „Szemünkfénye” biztosítási szakértője mesél, mint családapa a megtakarítás lényegességéről. Fontos számára, hogy amikor a gyermekeinek szüksége lesz pénzre, akkor azt biztosítani tudja számukra: „Szeretnék a gyerekeimnek anyagi biztonságot nyújtani.” Másfelől ez egy életbiztosítás is, hiszen sok-sok év, mire felcseperednek a gyerekek, és anyagilag függetlenné válnak: „Ha bármi történne velem, akkor is tudjak nekik segíteni.”

postaszemunkfenye_05_blog.jpg

Mit is jelent a születendő vagy már megszületett gyermekünk számára egy életbiztosítással kombinált megtakarítás? A SZÜLŐSZOBA kismamáinak se könnyű a döntés, hiszen az első hónapokban annyi mindenre kellene a pénz.

szemunkfenye_600.jpg

NonstopAnyu is fontosnak tartja a biztosítást. „Jó előre gondolkozni és tervezni, főleg, ha az embernek van rá lehetősége!” Három gyerek mellett maximálisan odafigyelnek erre. Nemrég Bécsben jártak, és persze kötöttek is biztosítást. „Mindig figyelünk erre, az ördög nem alszik alapon…”

postaszemunkfenye_03_blog.jpg

Az emberek sokkal inkább fókuszálnak a ma problémájára, mint a holnapéra.  „Torzul a jövő…” Ezért van az, hogy minden fogyókúra holnap, minden dohányzásról leszokás hétfőn kezdődik. Ugyan ez a helyzet az öngondoskodással kapcsolatosan is...

postaszemunkfenye_09_blog.jpg

BakkerAnyunak saját maga miatt sosem gondolkodott előre, a jövőbe, de most már három gyermekes családanyaként ezt másként teszi. „A gyerekek miatt az ember próbál előrelátóan és felelősségteljesen gondolkodni.” Biztos, hogy az ikreknek, Lucának és Rebinek is kötnek életbiztosítást ugyanúgy, mint a 7 éves Ádinak tették anno.

postaszemunkfenye_04_blog.jpg

„Mindig van valami, amire el tudjuk költeni a pénzt…” Szülőként az ember mindent meg szeretne adni gyermekének. A jelenben is és a jövőben is, de a hangsúly mégis a most-ra helyeződik, később pedig majd lesz valahogy…

postaszemunkfenye_06_blog.jpg

„Ha nem kezdünk el a mában gondoskodni gyermekeinkről, akkor sosem fogunk!” – mondja Tóth László több gyermekes családapaként. Mindig találni olyan kifogást, mindig van olyanra költeni, ami miatt nem kezdünk el időben gondoskodni az életbiztosításunkról.

postaszemunkfenye_08_blog.jpg

A gyerekvállalásra nincs tökéletes helyzet, amikor éppen minden megfelelő. Ugyanúgy a gyerekről való gondoskodás megkezdésére sincs tökéletes időpont. MOST kell elkezdeni.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

Korábbi epizódok:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr714153137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása