Olgi, Bakkeranyu 3. epizód: Hálószobatitkok a babavárás alatt
2018. március 16. írta: SZÜLŐSZOBA

Olgi, Bakkeranyu 3. epizód: Hálószobatitkok a babavárás alatt

Szülőszoba Adatlap:  Olgi, bakkeranyu 29. hét, ikreket vár, 3. gyermek

olgi1873_600.jpg

Bekucorgunk az ikerlányokat váró Bakkeranyuval a hálóba, tabutémáról csacsogni. Lehet? Nem lehet? Ha lehet, hogyan lehet? Ha nem lehet, akkor miért nem lehet? Lesz szó endorfintermelő masszázsról, a babát váró férfiak félelmeiről és sok kérdésről…

Bakkeranyuval, azaz Leitner Olgival egy sokak által tabuként kezelt témában, a várandósság alatti házasélet rejtelmeiben merülünk el.  Szinte minden pár szexuális életét is megváltoztatja egy baba érkezése. Olgi elmeséli, hogy mi a megoldás, és milyen egyéb intim pillanatokkal lehet még meghittebbé tenni ezt a kilenc hónapot.

lifetilt_varandosvitamin_banner_600x400_01_b.jpg

Nem tehetünk úgy, mintha ez nem lenne lényeges kérdés a várandósság alatt, egyszerűen nincs értelme tabuként kezelni. Párja ,Sanyi őszintén elmondta, hogy valószínű, ő nem fogja kezdeményezni az együttlétet, mert zavarja a helyzet. Olgi szerint a legfontosabb az, hogy megértsék egymást.

„Tolerálni kell mindkét fél kívánságait és hozzáállását.”

Nem lehet, hogy az ember ilyenkor magára vegye, hogy a másik fél közeledik, vagy éppen távolságtartó. Olginak  ennek ellenére nagyon nehéz a helyzete ilyenkor, hiszen tombolnak benne a hormonok. Néha a falat tudná kaparni, ha nem kaphatja meg, amit akar. Emellett pedig természetesen lelkileg is szüksége van arra, hogy nőként kezeljék, várandósság ide vagy oda.

Kimondva, kimondatlanul is ott motoszkál minden nőben, nemhogy várandós anyukában, hogy nem felel meg a párjának. Meghízott, nem úgy néz ki, mint korábban, nem olyan kívánatos.

olgi1931b_600.jpg

„Egy pasinak valamilyen módon bizonyítania kéne, hogy jó nő a párja, kívánja.”

Ezt viszont kevés férfi érti meg, nem érzik át a helyzetet, hogy egy nő ilyenkor milyen változásokon megy keresztül. Persze, Olgi tudja, hogy ez átmeneti, azért mégis zavarja, hogy nem vehet fel bármit, nem érzi magát elég csinosnak. Nincs más megoldás, egyszerűen a pasik szájába kell rágni, hogy igényeljük a visszajelzést. Ha pedig nem is dicséret, nincs közeledés és szex sem, akkor jön el az a pont, amikor összeomlik egy nő.

Olgi szerint a feltétel nélküli szeretet az, ami átsegíti őt és párját ezeken a nehézségeken. Egyszerűen figyelembe kell venni a másik kívánságait.

olgi_22.jpg

Ha tanácsot akarna adni a kismamáknak, akkor mindenképpen azt mondja, hogy beszéljenek a nők a párjaikkal, persze úgy, hogy a férfiak érzéseit is figyelembe veszik. Mondják el, hogy mit szeretnének, mi zavarja őket.

„Fontos az időzítés itt is. Véletlenül se film, focimeccs és egyéb tevékenységek között kell ezeket a témákat felhozni, különben nem lesz jó kimenetele.”

Bár konkrétan a várandósság alatti szex veti fel a legtöbb kérdést, az intimitás fontossága is lényeges. Olgi mindig is igényelte az ölelkezést, a bújást, nem megy el úgy a párja mellett, hogy nem simítaná végig, egy nap többször is odamegy hozzá, hogy átölelje, mert neki szüksége van rá.

olgi1940_600.jpg

Ugyanígy van a dicsérettel. Odafigyel arra is, hogy ne mindig csak kritizáljon. Apróságokért is megdicséri a párját, hiszen ez jót tesz a mindennapi életüknek.

„ Nem, mint társként, hanem pasiként is nagyon oda meg vissza vagyok érte, és ennek nap, mint nap hangot adok…”

Próbál erre odafigyelni, pontosan azért, mert neki is jól esik. Ez pedig segíti, hogy megmaradjon a szoros kapcsolat. Hiszen kell az intim együttlét minden formája a babavárás alatt, ennek a formáját pedig a párok maguk határozzák meg.

Várjuk a véleményeteket! Meséljetek! Ölelés!

Folyt köv

Olgi, bakkeranyu 2. (előző) epizódot itt nézd meg:

 

Olgi, Bakkeranyu 1. epizódot itt nézd meg:



Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu


Ha arra vagytok kiváncsiak, hogyan formálta át az alakját, akkor megtaláljátok Őt a „bakker lefogyok” csoportjában is. https://www.facebook.com/groups/1593042514325883/


Olgi már az első két trimeszterben is a LifeTilt várandós vitaminjaival pótolta a szervezetéből hiányzó tápanyagokat. Kismamaként  most is nagyon tudatosan és  egészségesen táplálkozik.  >>

http://lifetiltstore.hu/lifetilt-varandosvitamin-csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr6413743026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása