Van ideális korkülönbség a gyerekek között? Leitner Olgi, „Bakkeranyu” 4. epizód
2018. április 06. írta: SZÜLŐSZOBA

Van ideális korkülönbség a gyerekek között? Leitner Olgi, „Bakkeranyu” 4. epizód

Szülőszoba Adatlap: Leitner Olgi, "Bakkeranyu" 32. hét, ikreket vár, 3. gyermek

_dsc0874_00023_600.jpg

Mi az ideális korkülönbség? Meghatározható egyáltalán? Olgi nagyfia, a 7 éves Ádámnak kistesója érkezik hamarosan.... Ráadásul kettő! Hogyan készítsük fel a nagytestvért arra, hogy hamarosan már nemcsak ő lesz anya-apa szeretetzsákja? Szó lesz a felkészítésről, a névválasztásól, az elvek lazításáról…

adam04_600.jpg

Bakkeranyu előre próbálja felkészíteni a 7 éves Ádit, hogy nem mindig lesz idilli a hangulat. Nem akar zsákbamacskát árulni, így sokat beszélgetnek a nagytesóval a hugicákról. Lesz, amikor a lányok hangosak lesznek majd, nehéz lesz velük, sokat sírnak, esetleg anya is ingerültebb lesz. "Lesz olyan pillanat, amikor azt fogja mondani, hogy jobb volt amíg nem voltak…”de az érzés teljesen helyénvaló!

lifetilt_varandosvitamin_banner_600x400_01_b.jpg


Olgi nem tervezett nagy családot, sőt egyetlen gyermeket sem szeretett volna. Ádám érkezése után 2-3 évvel kezdett kialakulni benne a vágy, hogy még szeretné átélni az anyaság csodáját. Aztán a sors közbeszólt, az első házassága felbomlott. Miután új párra talált, Olgi nagyon gyorsan teherbe esett. Most ikreket vár.

templom_600.jpg

Olgiék arról is sokat beszélnek, hogy eleinte kevesebb ideje lesz Ádámra, de ez természetesen nem azért van, mert őt kevésbé szeretné, csak a pici babákkal sokat kell foglalkozni. Ádám szerencsére toleráns és megértő, már most is igyekszik maximálisan anya mellett állni. Két kislány van a pocakban, az egyikőjük biztosan Luca lesz, mert ehhez a névhez a bátyus szigorúan ragaszkodik. A másik baba, azaz „B”-baba neve még kérdéses.

 adam07_600.jpg

Ádám megmondta előre, hogy kakis pelenkát nem fog cserélni, de nagyon szívesen dobol majd a lányoknak. Olgi szerint nem állapítható meg ideális korkülönbség, hiszen mindegyik élethelyzetnek megvan az előnye és a hátránya. Nem fog semmit Ádámra erőltetni, mert:
„A 7 éves gyerek, az még ugyanúgy gyerek! Nem az a feladata, hogy haptákban álljon és lesse hol tud besegíteni. Annyit segítsen, amennyit érez, hogy jól esik neki.”

 adam02_600.jpg

 

„Ember tervez, gyerek végez!”
Az első gyereknél a szülők még próbálják magukat tartani az elveikhez. Külön szobában aludjon a pici és hasonlók, de Olgi a lányoknál már abszolút az ösztöneire hallgat majd. Ahogy nekik jól esik! Izgatottan várják Lucát és B-babát!!

buli_600.jpg

Várjuk a véleményeteket, a névötleteket! Meséljetek, nálatok hogyan van a tesók közötti korkülönbség! Ölelés!

 Folyt köv.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu


Olgi, "bakkeranyu" 3. (előző) epizódot itt nézd meg:


Olgi, "bakkeranyu" 2. (előző) epizódot itt nézd meg:


Olgi, Bakkeranyu 1. epizódot itt nézd meg:



Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr7913813490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása