„Már most készülök a JÖVŐRE!" - Nonstopanyu Hajni a Mesepostán
2018. június 15. írta: SZÜLŐSZOBA

„Már most készülök a JÖVŐRE!" - Nonstopanyu Hajni a Mesepostán

600_posta1_01.jpg
Az ultrahang vizsgálat után, ahova elkísértük Hajnit meglátogattuk a Mamut postahivatalt. Egyelőre csak kettecskén érkezünk Hajnival, Ákos délután pihenőt tart. Apuka dolgozik közben, a másik két kis komisz pedig az óvodában tölti a nyár első napjait. Nonstop Anyu szeme mindenütt ott van, de nemcsak a szeme, hanem a gondolatai is…

szemunkfenye_600.jpg

Hirtelen egy édes, színes úgynevezett Mesepostán találtuk magunkat. Egy tágas szobában, ahol szülinapozások, a csöppségeknek tartott rendezvények kapnak helyszínt. Persze nem véletlenül jöttünk.

Előre gondol a jövőre. Ha elmennek a „szomszédba” akkor is biztosítást köt: „Bécsben is történhet bármi… az ördög nem alszik!” A Posta Szemünkfénye biztosítás pedig biztonságot ad az aggódó édesanyáknak…

600_posta1_03.jpg


Manapság közkedvelt téma az előtakarékosság, aminek számtalan formája elérhető megannyi biztosítón keresztül. A Posta Biztosító terméke egy olyan lehetőséget kínál, ahol a szülők, gyermekük számára életkezdési tőkét tudnak teremteni. Annyi formája van, hogy kinyissuk felnövekvő gyermekünk számára a világot. Utazás külföldre, első főiskolai/egyetemi tandíj részlete, egy esetleges kollégiumi vagy albérleti díj kezdő tőkéje, a tankönyvek, szakmai képzések díja is lehet az a megtakarítás.

600_posta1_08.jpg

Elkölteni sem muszáj csak azért, mert lejárt, ha már a gyermekünk is kezd rácsodálkozni a világra – akkor már vele együtt közösen egy másik befektetésbe vagy megtakarításba is tovább lehet vezetni az adott összeget részben vagy egészben. Ez csupán rajtunk és a tudatos pénzkezelésen múlik. 

600_posta1_05.jpg

„Nekünk csupa kicsi gyerekünk van, így ha az anyagi lehetőségeink megengedik, bőven van idő mindenkinek félretenni egy komolyabb összeget.” A szülők számára is ad egyfajta tudatosságot, amit a gyerkőcnek át tudnak adni. Igyekszünk nem felesleges dolgokkal megtölteni a gyerekeink életét, ez már a költésekkel is szorosan összefügg.

600_posta1_13.jpg

Sokszor elmondjuk, hogy valamit nem azért nem veszünk meg, mert nincsen rá pénzünk, hanem mert értelmetlen. Mi épp lakásprojektre gyűjtünk, Emma lányomnak ezt úgy tesszük elérhetővé és érthetővé, hogy arra tesszük félre a pénzünket, hogy szép szobája legyen, benne az általa megvágyott tárgyakkal, falmatricával, mesekönyvekkel. Így már az is előfordul, hogy azt mondja, nem kér fagyit, mert szeretne egy tündéres matricát a falára.

600_posta1_12.jpg

Biztosítás és megtakarítás egyben, amit a felcseperedő gyermekünk 18-20 évesen kaphat meg tőlünk. Akár meglepetés is lehet a számára. Az összeg pedig amit összegyűjtögetünk neki az évek során bármire felhasználható. Nem csak továbbtanulásra, hanem akár utazásra is.  A Mese Postán egy különleges helyen hallgattuk meg, milyen lehetőségeink vannak.

600_posta1_20.jpg

Azért egy 1,5 éves kis zsivánnyal nem könnyű az ilyen jellegű dolgokat elintézni, de a postán dolgozó hölgyek egyike igyekeztek közben Ákost szemmel tartani. Játszottak is vele, amíg mi átbeszéltük a Szemünkfénye Biztosítás részleteit. Egy idő után Ákos és Bence is csatlakozott az érdeklődők köréhez, vagyis hozzánk. Mivel a legtöbb településen van posta, a fővárostól, nagyobb városoktól távolabb élők számára is könnyen elérhető ez a lehetőség. Az előtakarékosság így már nem földrajzi hely függő.

FOLYT. KÖV.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr2114050000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása