"Olyan mintha egy baba lenne, csak ugye három van..." - Rákóczi Família 7. rész
2018. december 18. írta: SZÜLŐSZOBA

"Olyan mintha egy baba lenne, csak ugye három van..." - Rákóczi Família 7. rész

rakoczi_familia_1_honaposan_08_blog.jpg

1 hónaposak a Rákóczi hármas ikrek! Hogyan lehet 5 gyereket menedzselni? 40 pelenka/nap az átlagos fogyasztás... Elképesztő mennyiség! A házban akkora a rend, mintha egy gyerkőc sem lakna ott! "Van egy szobalányunk, aki már ha egy kocsi lent van a földön, akkor szalad és felveszi!" - neveti Ancsa. A helyzet nem olyan vészes, mint amilyennek kívülről tűnik! "Olyan mintha egy baba lenne, csak ugye három van..." Mi történik akkor, ha egyszerre sírnak?

A Rákóczi Família hármas ikrei szépen cseperednek, már 1 hónaposak! Olyan csendes a ház, mintha egy gyerek sem lenne... Pedig a valóság az, hogy három 1 hónapos, egy 2 éves és egy 10 éves gyerkőc otthonát jelenti a házikó. Nagy a rend és a tisztaság, az ember valahogy nem így képzeli el az állapotokat 5 gyerekkel... "Van egy szobalányunk, aki már ha egy kocsi lent van a földön, akkor szalad és felveszi!" - neveti Ancsa, mindezzel apára utalva. "Nekem függőségem, hogy a rend azért meglegyen!" - teszi hozzá Attila.

babyblu_logo_600.jpg

Persze, nem egyforma a három baba, már most különböző a személyiségük! Atti például tiszta apja! "Atti olyan, mint én, nyafogós... A fájdalomküszöbe nagyon lent van..." - vallja be apa. Hogyha Bálintnak, vagy Liának fáj a hasa, ők kevésbé sírnak, valahogy jobban viselik.

rakoczi_familia_1_honaposan_01_blog.jpg

A kórházból hazaérve álom éjszakájuk volt, szépen aludtak a picik. Ancsáék teljesen el voltak ájulva, hogy nem lesz itt baj, milyen szép hónapok várnak rájuk! Aztán kicsit változott a helyzet... Most már hasfájósabbak, ezért nyűgösebbek az éjszakák. Persze ettől függetlenül hatalmas a boldogság! A Rákóczi szülők azt mondják, nem olyan vészes a helyzet, mint amilyennek kívülről tűnhet. "Olyan mintha egy baba lenne, csak ugye három van..." Ancsa megerősíti Attila véleményét: "Ahhoz képest, tényleg nem olyan nehéz!"

rakoczi_familia_1_honaposan_02_blog.jpg

A Rákóczi házaspárnak van egy felnőttes párnája, aminek az egyik oldalán az szerepel, hogy 'Ma igen drágám!', a másik oldalán persze az ellenkezője. Apa félig beletörődve, félig nevetve mondja, hogy "Valószínűleg a 'Ma nem drágám!' oldalon elég sokáig lesz még a párna..." Anya nevetve hozzáteszi, hogy a gyerekek megérzik, amikor közelednének egymáshoz, és valamelyikük az 5 közül biztosan közbeavatkozik...

rakoczi_familia_1_honaposan_06_blog.jpg

Hogyan lehet 5 gyereket menedzselni? Hogyan lehet energiával és pénzzel bírni? Kezdjük az alapoknál... Hány pelenka fogy el egy nap? Körülbelül 40 pelenka/nap az átlagos adag! Elképesztő mennyiség... Nagyüzemi felhasználás megy!

rakoczi_familia_1_honaposan_04_blog.jpg

Mi történik akkor, ha egyszerre sírnak? Ancsa kifejlesztett egy ikres anyukás technikát, amivel egyszerre két babát is tud kezelni. Megtanulta egy kézzel kivenni a gyerekeket a kiságyból olyan esetekre, amikor egy bébi már a kezében van.

rakoczi_familia_1_honaposan_07_blog.jpg

Szerkesztő: Csizmadia Cintia

FOLYT. KÖV.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/c/szuloszoba

weblap: www.szuloszoba.hu 



 

 

Korábbi epizódok: 3. rész

 

Korábbi epizódok: 2. rész

Korábbi epizódok: 1. rész

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr5414446920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása