„Elfojt a magzatvizem, azt hiszem!” Shoppingmami 7. epizód
2018. július 11. írta: SZÜLŐSZOBA

„Elfojt a magzatvizem, azt hiszem!” Shoppingmami 7. epizód

csilla17_600.jpg
Hosszú éjszaka vár ránk... Mi az a BABAVÁRÓ köröm? Hogyan segít a KISPAPA? "Elfojt a magzatvizem, azt hiszem..." ShoppingMami ezt mondja a telefonba, amikor Kiskunfélegyházáról elindul Imivel a Kecskeméti Megyei Kórház
Szülészetére, hogy találkozzon kislányával, Málna Szofiával.

mam_banner_600.jpg

A szülésznő már előkészíti a szobát, dr. Temesváry Béla főorvos, ShoppingMami orvosa is a kórházba indul és mi is rohanunk Budapestről... Hosszú éjszaka vár ránk... Mi az a babaváró köröm? Hogyan segít a kispapa? Mi az a késői köldökzsinór ellátás?

vajudas_blog_08.jpg

21:50-kor indul az este. ShoppingMami telefonál: "Elfojt a magzatvizem, azt hiszem..."Autó indítva, övek becsatolva és indulás Kecskemétre. A kórház bejáratánál a kispapa, Imi vár már, mutatja az utat, el ne tévedjünk.

Séta közben elmeséli, hogy már tapasztaltak folyást, de ez más volt: „Most több folyt el, ezért felhívtuk a szülésznőt, és ő mondta, hogy jönnünk be, inkább megnézi mi a helyzet.” A csavar a dologban, hogy jobb lett volna, ha először fájásai vannak a maminknak és csak utána folyik el a magzatvíz.

vajudas_blog_03.jpg

ShoppingMami unatkozik... Főleg, mert feküdnie kell 2 óráig, hiszen kapott méhszájérlelőt. Percenként számol vissza, mikor kelhet már fel, nem az igazi fekve. Igazából már sehogy sem jó már. 2:00, ami azt jelenti, hogy letelt az idő!! ShoppingMami feláll, a bordásfalhoz megy, támaszkodik, ásítozik, így sem az igazi, de ekkor már 2-3 perces fájásai vannak.

vajudas_blog_07.jpg

A kispapa szorgosan masszírozza, simogatja anyát, bármit megtesz, amivel kicsit is segítheti. „Én átvenném tőle a fájást, ha lehetne…” -mondja apa már kissé fáradtan. A szülésznő javasolja, hogy két fájás között próbáljon meg aludni egy kicsit. ShoppingMami így is tesz, pár percre le tudja hunyni a szemét, de ezek a pici pihenők nem sokat segítenek fáradságán. 3:00 már egyre fáradtabb mindenki, fogy a türelem. Anya kezdi feladni a hüvelyi szülés lehetőségét: „Ha tágulok, ha nem, én már mennék, hogy császározzon meg…”

vajudas_blog_02.jpg

A neonatológus megmutatja, milyen édes kis sapka fog Málnára kerülni. Mesél a késői köldökzsinór ellátásról. A szülés után 1 perccel később szűnik meg az összeköttetés, tehát addig hagyják pulzálni a köldökzsinórt. Ennek számtalan előnye van: azonnali kötődés kialakulása a baba és a szülő között, egymás szívdobbanásának érzése, az illattal, a bőrön lévő baktériumokkal való találkozás.

vajudas_blog_05.jpg

5:00 az elmúlt 2 órában semmit nem tágult, így szakmailag is indokolttá vált a császár. A doktor úr úgy fogalmaz: „Lehetne már várni, de felesleges!” Temesváry Béla doktor úr összehívja az egészségügyi stábot, hiszen elő kell készíteni a műtétet. Összeszámolja és 13 fő lesz bent ShoppingMamival együtt a műtőben.

vajudas_blog_06.jpg

Folyt köv!

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

korábbi epizódok:

 



 Második epizód:

első epizód:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr5714104389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása