„Ez már az anyakoca szindróma…" Bakkeranyu Olgi 7. epizód
2018. július 13. írta: SZÜLŐSZOBA

„Ez már az anyakoca szindróma…" Bakkeranyu Olgi 7. epizód

bakkeranyu_nst_03_blog.jpg

„Ez már az anyakoca szindróma…" BakkerAnyu viccesen így jellemzi magát az ikrek születése előtt 1 héttel. Elérkezett a programozott császár előtti utolsó konzultáció: az altatóorvos felkészíti a kismamát, elmondja mi a menete az érzéstelenítésnek.

 

lifetilt_varandosvitamin_banner_600x400_01_b.jpg

A szülésznő meghallgatja a csajokat, hogy érzik magukat odabenn, BakkerAnyu pedig már alig várja, hogy megölelhesse a pocakban bujkáló Lucát és Rebekát.

A kórházba érve első út az aneszteziológushoz, azaz az altatóorvoshoz vezet. A doktornő tájékoztatja BakkerAnyut a császármetszés érzéstelenítéséről, elmondja, mit fog érezni a kismama, illetve, hogy miért érdemes szívószálat hoznia a műtéthez.

bakkeranyu_nst_02_blog.jpg

Mivel két csajszi van a pocakban, így iker CTG-t alkalmaznak. Ennek az az oka, hogy ne ugyanazt a babát CTG-ék meg kétszer, illetve lehet áthallás, ezzel a módszerrel viszont szépen elkülöníthetőek. Luca és Rebi nagyon aktívak, már biztos izgatottak, hiszen hamarosan debütálnak!! A-baba, azaz Luca van lejjebb, őt fogják először kiemelni, ő lesz a nővérke.

bakkeranyu_nst_01_blog.jpg

Apa persze rettenetesen izgul… „Nem is tudja, hogy fogja túlélni ezt a napot” – teszi hozzá nevetve Bakkeranyu. Azért a tejfakasztó szervezésére még maradt ez kis energia. Ilyenkor mi a szokás? Dupla buli?

bakkeranyu_nst_06_blog.jpg
Mi segít beindítani a szülést? Bakkeranyu hallotta, hogy az alkoholmentes sör vagy esetleg a szex. Utóbbi Olgit nem érinti, erről nem tud beszámolni, csak nevet a helyzeten. Szóba kerül még egy régi módszer, miszerint órákig guggolva végezni a felmosást.

bakkeranyu_nst_04_blog.jpg
A büszke bátyus, Ádi, persze most is fogja anya kezét, és kíséri mindenhova. 7 évvel ezelőtt BakkerAnyu úgy állt a szüléshez, hogy: „Akármennyire is fáj, én ezt szeretném tudni, hogy milyen!” Nem azért, mert ettől jobb anya lenne, egyszerűen csak kíváncsi volt a folyamatra.

Végül nem tudta átélni, mert sürgősségi császár lett a vége köldökzsinór tekeredés miatt. Így, hogy már volt egy császárja, marad is ennél a verziónál. „Nem két gyerekkel fogom kipróbálni a hüvelyi szülést!”

bakkeranyu_nst_07_blog.jpg
A pocaklakókkal minden a legnagyobb rendben, anyának tökéletes a vérnyomása, ami a helyes táplálkozásnak köszönhető. Ádinál még össze-vissza evett, ami meglátszódott az értékekben és kilókban is. Most az ikreknél odafigyel az étrendjére, és ez meg is látszik a kismamán.
Ti tudtok más praktikákat, amik segítenek beindítani a szülést? Írjátok meg!! Ölelés!

Folyt köv.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

Olgi, "Bakkeranyu" 6.epizódot itt nézd meg:

 


 Olgi, "Bakkeranyu" 4.epizódot itt nézd meg:


Olgi, "Bakkeranyu" 3.epizódot itt nézd meg:


Olgi, "bakkeranyu" 2. (előző) epizódot itt nézd meg:


Olgi, Bakkeranyu 1. epizódot itt nézd meg:



Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr6914093319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása