Anya a kórházban, apa otthon. Nagyon hiányzik Ancsa! Rákóczi Família 2. epizód | Szülőszoba
2018. szeptember 12. írta: SZÜLŐSZOBA

Anya a kórházban, apa otthon. Nagyon hiányzik Ancsa! Rákóczi Família 2. epizód | Szülőszoba

180517_anikotripla_blog2-1.jpg

Mit kezd EGY APA, két gyerekkel otthon hat HÉTIG a FELESÉGE nélkül? Miért van szükség arra, hogy ANCSA megfigyelés alatt legyen a KÓRHÁZBAN? Mi lesz most? Nyírbátorban járunk. Egy otthonos kertes házban, ahol hatalmas tisztaság fogad minket, pedig anyu 7 hete a kórházban van.

Három fiú uralja a terepet, egy 26, egy 10 és egy 2 éves. A fiatal édesapa Attila, mindent igyekszik kézben tartani, bár azért van segítsége: gondos nagyszülők és egy szerető húg, akik amikor csak tudnak jönnek és segítenek. Szeretetben és gondviselésben nincs hiány.

mam_banner_600.jpg

Levi az idegenvezetőm, Ancsa nagyobbik fia, aki izgatottan vezet be a szülők hálójába, ahol már készenlétben áll a három kiságy, várva Bálintot, Attilát és Liát.

180517_anikotripla_01v_00_03_31_04_still006.jpg

Attila és Ancsa két fiúgyermekük után szerettek volna még egy kislányt. Fél év próbálkozás után sikerült is nekik, nem is akárhogy!

180517_anikotripla_blog3-3.jpg

"Jött haza az anyósom és Anikó az első ultrahangról. Mondták, hogy jobb ha leülök. Megijedtem. Azt hittem valami baj van. Mutatják az ultrahangon készült fotókat. Számolgatok. Nem egy, hanem 3 új élet növekszik a kedvesem szíve alatt... A döbbenettől percekig meg sem tudtam szólalni."

 180517_anikotripla_blog2-7.jpg

A terhesség első hónapja nehéz volt Ancsának, sokat hányt. majd be kellett feküdnie a kórházba. Itt viszont egy klassz kismama társaságba csöppent, akik a már tapasztalt édesanyát faggatták rendesen. A fájdalomról például: "Olyan mint egy menstruációs görcs? Igen és az folyamatosan erősödik. -Édesanyám azt mondta, hogy semmihez sem tudja hasonlítani azt a fájdalmat. - Jajj, így fel sem tudok készülni." A megismerkedéseikről, az első nehézségekről és az örömről is csacsogtak. 

180517_anikotripla_blog2-8.jpg 

Az egyiküket magas vérnyomással, míg a másikukat vérszegénységgel hozták be a kórházba. Erről most már nevetve beszélnek és igyekeznek támogatni egymást.

180517_anikotripla_blog2-9.jpg

Attila közben arról az élményről mesél, hogy milyen érzés volt bent lennie Noel születésénél, ahol hősiesen viselkedett, bár ki nem állhatja a tű látványát.  "A vér nem zavar csak a tű. A köldökzsinórt is elvágtam. Nem lehet elmondani azt az érzést, amikor megszületik a kisfiad."

FOLYT. KÖV.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu 

Korábbi epizódok: 1. rész

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr1914193667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása