Őssejt Teszt! SuciTimivel a Kriónál kérdezősködünk...
2018. szeptember 15. írta: SZÜLŐSZOBA

Őssejt Teszt! SuciTimivel a Kriónál kérdezősködünk...

2krio11_600.jpg
Megoszlanak a vélemények, de most mindenre rákérdezünk.... Miért kell az őssejt levétel? Tévhitek az árakkal kapcsolatban, most mindent megtudsz a Krio Intézet Nyílt Napján SuciTimivel és családjával! Ha mégsem, akkor kérdezz!

Suci Timi első lányánál, Zselykénél még csak gondolkodtak rajta, de nem vetették le az őssejt vért. Ezért is kérdeztek rá, és kiderült: legjobb hatásfokkal az újszülöttön kívül az édestestvérek használhatják fel az elraktározott készletet.. 

krio_600.jpg

SuciTimiékhez hasonlóan rengetegen járnak ebben a cipőben: az első kisgyereknek még nincs, de a második baba megszületésekor egyszerre két gyerek biztonságáról is tudnak gondoskodni a szülők.

2krio12_600.jpg

Zoltánban rögtön fel is merül ezzel kapcsolatban a kérdés: a levett mintát csak egyszer lehet felhasználni? És bár ez igaz, de ha a levett mennyiség elegendő, akkor mindig két, teljes értékű csomagot megosztva fagyasztanak le párhuzamosan. Ez kétszeri felhasználásra ad lehetőséget, így mindkét tesónak "jut belőle".

2krio03_600.jpg

Amikor egy család elhatározza az őssejt levételét, akkor még csak a "dobozt" fizetik ki, amiben benne vannak azok a lezárt steril csomagok, amikre a szülőszobában lesz szükség. Ezt az apuka viszi magával, amikor elindul a vajúdás.

2krio22_600.jpg

A szülés végén az orvos leveszi a mintákat, elcsomagolja és egy hűtőtasakkal hűvösen tartják a dobozt. Amikor az anyuka már kényelmesen elhelyezkedett a babával az újszülött osztályon, apukának csak egy telefont kell intéznie. A diszpécsernek bemondja a kórház nevét és a minta kódszámát.

2krio17_600.jpg

A Krio autós futárt küld a lezárt dobozért és a vizsgálatra, lefagyasztásra már a budapesti laboratóriumban kerül sor. A tárolást csak ezt követően rendelik meg a szülők max. húsz évre előre, vagy akár 12 hónapos, ismétlődő díjfizetéssel.

2krio18_600.jpg

A mintacsomagot most még ki lehet bontani, találgatjuk, melyik tasak mire való? Zolinak a hűtőpárna a kedvence, rögtön ötletelni kezd, hogy a hétköznapi életben (meleg nyári napokon) még mi mindenre lehetne ezt használni... 

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

korábbi epizód: 1. rész

További INFORMÁCIÓ: www.krio.hu

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr6414241399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása