Babaköszöntő Gyálon
2018. április 08. írta: SZÜLŐSZOBA

Babaköszöntő Gyálon

gyalibaba11_600.jpg

Buli van, babazsúr! Pápai Mihály polgármester sem érkezett üres kézzel, kis bőröndöt rejteget a csomag. A város református lelkész családjában megszületett a hetedik gyerek, Ében Daliának szól most a taps.

 gyalibaba03_600.jpg

Mert Gyálon ez a módi, az újszülöttek ajándék babakelengyéjét a város ügyes asszonyai válogatják össze. Évente nem is keveset, közel kétszázat.

gyalibaba06_600.jpg

Az ötletgazda Varsányiné Bagdi Krisztina pár éve újságolta el a Hivatalban, hogy a tesója egy másik településen kapott bébi csomagot. Jó lenne ezt a gesztust Gyálon is meghonosítani! Mert jó érzés adni és kapni is.

 

Krisztina friss házasként titkon abban is reménykedett, hogy hamarosan ő is átélheti ezt az örömet.  Így is lett, ezért a válogatás felelőssége már a kolléganőjére, Andreára hárult. Mivel nagy tételben vásároltak, drága kincsek is bekerülhettek a csomagba.

 gyalibaba08_600.jpg

A kis bőrönd rengeteg hasznos dolgot rejt: van ebben előke, lázmérő, cumisüveg, törülköző, body, kisolló, textil pelenka, mosdókesztyű, meg minden, ami csak fontos lehet az első hónapokban. Épp akkor, amikor amúgy is rengeteg kiadása van a családnak. Az élet megváltozik, kiságy kell, ez is kell, az is kell.

gyalibaba12_600.jpg

Nagy Andrea szerint ebben az ajándékban éppen az a jó, hogy a törődés is nagyon jól esik, és az anyagi segítség is sokat számít.

 gyalibaba21_600.jpg

És, hogy az apuka se maradjon ki a közös örömből, számára is rejteget valamit a csomag. Évekkel ezelőtt történt, hogy az akkori ajándék osztásnál még nem gondoltak a férfiakra. Egyik apuka szóvá is tette, hogy ő bizony is tevőlegesen részt vett a baba-projektben, de erről mintha megfeledkeztek volna mások. No, berendelt az önkormányzat egy raklap sörös korsót és azóta már a férfiaknak is van miből meginni az áldomást a gyerekre.

 img_9435_600.jpg

Krisztina meséli, hogy ugyan már nem ismer meg mindenkit az utcán, mint ahogy korábban, de az ilyen találkozások is erősítik a lokálpatrióta érzelmeket. Szeretné, ha nem csak a tősgyökeres gyáliak, hanem mindenki, az újonnan beköltözők is átéreznék a közösség szeretetét. Ha egy családba születik egy gyermek, azt a famíliához tartozók köszöntik. És ha egy település jól működik, akkor akár huszonhatezer ember is örülhet az új jövevénynek.

 gyalibaba34_600.jpg

Fantasztikus érzés a polgármesternek is, hiszen a kismamák az utcán büszkén mutogatnak a babakocsikba, mert a sapkácskákon ott a felirat: ő is gyáli baba! Pápai Mihály visszaemlékszik, hogy ez egy gesztusnak indult, de aztán hozzá rakták az ovis csomagot, majd az iskolaindító pakkot, ami így egészében már egy életprogram részévé vált.

gyalibaba18_600.jpg

Kapnak külön támogatást a ballagó iskolások, az egyetemisták, a friss házasok és a hetven felettiek is. Gyálon nem hullámzik a demográfia, talán például azért, mert itt minden csöppségnek jut hely az oviban.

 gyalibaba15_600.jpg

Olívia babája, Villő már egy éves, és most is a dizájnos gyáli bodyban játszik, mert egyszerűen ezt imádja legjobban. Hát, ha még el is tudná olvasni, mi van akkurátusan ráhímezve!

 gyalibaba14_600.jpg

 „Anya, apa, gyereketek gyáli baba”

Kövesd a Szülőszoba epizódjait a blogunkon, facebookon, youtubeon és a weboldalunkon! 

Facebook: https://www.facebook.com/szuloszoba/
youtube csatorna: https://www.youtube.com/watch?v=VMTe9FQor7U
BLOG: http://szuloszoba.blog.hu/
weblap: www.szuloszoba.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr9613816364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása