Ma megszületnek mind a hárman? - Rákóczi Família 5. rész
2018. október 28. írta: SZÜLŐSZOBA

Ma megszületnek mind a hárman? - Rákóczi Família 5. rész

 rakoczi_vajudas_01_blog.jpg

Apa iszonyú ideges, anya viszonylag jól bírja a feszültséget... Az egész kórház sürög-forog, hiszen hamarosan érkezik Lia, Bálint és Attila! Hogyan telnek az utolsó órák?

Hajnali 5 óra 30 perc. Eljött a babyboom reggele! Hamarosan három új taggal bővül a Rákóczi család. Ancsa már izgatott, az este nem az alvásról szólt… „Próbáltam aludni, de csak forgolódtam…” Tehát így telt az utolsó este, így négy az egyben. Persze már apa is a kórházban van, jött, hogy támogatásával segítse anyát. Bár lehet Ancsának kell Rákóczi apukát nyugtatni, mert ő az idegesebb.

600_hamanek02_uj.jpg
Rákóczi anyu elindul az utolsó vizsgálatokra. Meghallgatják a babák szívhangját, megmérik anya vérnyomását. Ez különösen lényeges állomás ez esetben, mert Ancsa vérnyomása már a terhesség előtt is magas volt, de időben elkezdték a kezelést és gyógyszerek segítségével szépen szinten tudták tartani.

rakoczi_vajudas_03_blog.jpg

Hogyan történik három babánál a szoptatás? Nyilván egyszerre maximum kettőt tud cicire tenni, aztán ha nem tudja kivárni a harmadik baba a sorát, akkor evés közben az egyik babát leteszi pihenni, hogy a harmadik éhes tesó is anyatejhez jusson. Így mennek körbe-körbe, míg teli nem lesz mind a három pocak. Már a gondolatában is elfárad az ember…

600_rakoczi5_3.jpg

Míg odabent Ancsa a helyzethez képest teljes nyugalommal tűri a vizsgálatokat, addig apa odakint a folyosón fel s alá járkál, igyekszik megnyugodni, de nem igazán sikerül. Egyre inkább belemerül az aggodalomba, a félelembe, hogy minden rendben legyen a hármas ikrekkel és anyával császármetszés közben.

rakoczi_vajudas_04_blog.jpg

Vége a kötelező vizsgálatoknak, Ancsa az utolsó állomásnál tart, ahol már Attila is csatlakozhat hozzá. Hármas ikrek esetében 3 fiú és 3 lány nevet kell megadni, mert a babák neme csak feltételezés. Amennyiben három pasi lesz, akkor a nevek a következők lesznek: Bálint, Attila és Benett.

600_rakoczi5_2.jpg

Ha viszont három leányzó születik, akkor: Lia, Lea ás Jázmin lesz a csajok neve. Apa nem enged! Legalább az egyik babának lánynak kell lennie! Ez a kívánsága nagy valószínűséggel teljesül, mert az előrejelzés alapján két legény és egy leányzó lakik a pocakban.

rakoczi_vajudas_08_blog.jpg

Megérkezik Dr. Bartha Péter doktor úr is. Egyre nagyobb a nyüzsgés a kórházban, mindenki készül a hármas ikrek érkezésére! Nyíregyházán születik a legtöbb baba Magyarországon, tavaly körülbelül 3657 volt a szülésszám. Több, mint 30 szülészorvos van a kórházban, ami igen nagy számnak mondható.

rakoczi_vajudas_05_blog.jpg

Ancsa összeszedi a cuccát és elindul a műtő felé, de előtte még elmond egy imát! …"Mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen!"

rakoczi_vajudas_06_blog.jpg
Anya a műtőságyra fekszik, apára pillant, az izgalom a tetőfokán! Elindulnak közösen a műtő felé, de Attila csak az ajtóig megy…

Szerkesztő: Csizmadia Cintia

FOLYT. KÖV.

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu 

 

Korábbi epizódok: 3. rész

 

Korábbi epizódok: 2. rész

Korábbi epizódok: 1. rész

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuloszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr2314328919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása